Termeni și condiții utilizare aplicație INCOLAB

Termeni și condiții

Termeni și condiții de funcționare a aplicației „INCOLAB” aparținând Gărzii Naționale de Mediu

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI CU ATENȚIE TERMENII ȘI CONDIȚIILE PREZENTATE ÎN CONTINUARE. ACESTEA CONȚIN INFORMAȚII IMPORTANTE CU PRIVIRE LA DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE DUMNEAVOASTRĂ.

1. DESPRE APLICAȚIE

„INCOLAB” reprezintă un serviciu mobil de înregistrare a incidentelor raportate în aria aferentă siturilor Natura 2000, din zona de frontieră a Dunării. Cu o interfață prietenoasă și foarte ușor de accesat și utilizat, aplicația este disponibilă pentru toți posesorii de dispozitive mobile (tabletă, smartphone). Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul Gărzii Naționale de Mediu, www.gnm.ro/incolab.

2. ACCEPTAREA TERMENILOR DE FUNCȚIONARE

Prin descărcarea și folosirea aplicației „INCOLAB” acceptați și sunteți de acord cu aceşti Termeni și condiții de funcționare. Garda Națională de Mediu poate să modifice acești Termeni și condiții de funcționare oricând, cu scopul de a îmbunătăţi serviciul. Prin continuarea folosirii aplicației „INCOLAB”, după ce sunt efectuate schimbări ai acestor Termeni și condiții de funcționare, sunteți de acord să acceptaţi acele schimbări.

În cadrul aplicaței „INCOLAB”, termenii de mai jos au următoarea semnificație:

3. LIMITAREA FOLOSIRII APLICAȚIEI

Aplicația „INCOLAB” este destinată persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani şi care îşi asumă răspunderea asupra corectitudinii şi valabilităţii incidentelor raportate în aria aferentă siturilor Natura 2000, din zona de frontieră a Dunării. În cazul utilizării aplicației de către persoane minore, aceasta poate fi descărcată și utilizată doar împreună cu, sau sub supravegherea părinților sau a tutorelui, care răspund pentru acţiunile minorului.

4. CONFIDENȚIALITATE ȘI SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice informație pusă la dispoziție de către dumneavoastră sau colectată de către Garda Națională de Mediu atunci când folosiți aplicația „INCOLAB” este supusă Politicii de Confidențialitate a „INCOLAB”, ai cărei termeni sunt incluși în acești Termeni și condiții de funcționare. Aplicația „INCOLAB” stochează informații cu caracter personal (provenite din conturile prin care dumneavoastră vă autentificaţi pentru a avea acces la aplicație (nume, prenume, e-mail, identificator telefon), precum și informaţiile privind localizarea telefonului dumneavoastră.

Prin înregistrarea în vederea utilizării aplicației si furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, ați fost informat și v-ați exprimat acordul în mod explicit și fără echivoc ca aplicația „INCOLAB” să folosească datele dumneavoastră cu caracter personal.

Aplicația „INCOLAB” asigură păstrarea confidențialității datelor cu caracter personal furnizate pentru accesul la aplicație și/sau pentru utilizarea acesteia. Această obligație nu se aplică în cazul oricărei informații dezvăluite de utilizatori către terți.

Aplicația „INCOLAB” prelucrează datele cu caracter personal și informațiile deținute/transmise de către dumneavoastră cu bună credință, asigurând respectarea dreptului la viața privată și a legislației în vigoare.

„INCOLAB” nu își asumă răspunderea pentru exactitatea datelor neactualizate de către dumneavoastră.

Orice încercare de a utiliza datele personale ale altui Utilizator este strict interzisă, fiind considerată o tentativă de fraudă și va fi sancționată prin lege contravențional sau penal, după caz.

5. PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Garda Națională de Mediu și/sau licențiatorii săi sunt unicii proprietari ai aplicației „INCOLAB”, ceea ce include orice software, domeniu și conținut pus la dispoziție prin intermediul aplicației, site-ului sau paginilor de Social Media. „INCOLAB” este protejată de drepturile de autor din România. Aceasta se poate folosi doar în scopuri personale și necomerciale, iar „INCOLAB” va acorda o licență limitată în acest sens. Orice folosire neautorizată a aplicației „INCOLAB” va înceta licența limitată pusă la dispoziție de către Garda Națională de Mediu. Grafica, logo-urile, imaginile și numele serviciilor legate de aplicația „INCOLAB” nu pot fi folosite fără acordul scris al Gărzii Naționale de Mediu. Toate celelalte mărci înregistrate ce nu sunt proprietatea Gărzii Naționale de Mediu și apar în aplicația „INCOLAB”, sunt proprietatea respectivilor proprietari ce pot fi sau nu asociați cu Garda Națională de Mediu.

6. UTILIZAREA APLICAȚIEI

Prin descărcarea și folosirea aplicației „INCOLAB”, sunteți de acord să nu încărcați, postați, trimiteți e-mail sau transmiteți orice material ce conține viruși sau alte coduri de computer, fișiere sau programe destinate să întrerupă, distrugă sau să limiteze funcționalitatea oricărui software sau hardware sau echipament de telecomunicație asociat cu aplicația „INCOLAB”. De asemenea, sunteți de acord să nu interferați cu serverele sau rețelele care au legătură cu aplicația „INCOLAB” sau să nu încălcați nici o procedură, politică sau regulament al rețelelor ce au legătură cu aplicația „MIncolab Sesizări”. De asemenea, sunteți de acord să nu:

  1. pretindeți ca sunteți altă persoană în timp ce folosiți aplicația „INCOLAB”;
  2. folosiți aplicația „INCOLAB” în scopuri ilegale;
  3. revindeți sau exportați software-ul asociat cu aplicația „INCOLAB”.

„INCOLAB” nu promovează și nu recomandă sau tolerează folosirea aplicației în timpul activităților care ar putea pune viața utilizatorilor în pericol, cum ar fi conducerea de vehicule. Sunteți de acord să nu utilizați aplicația „INCOLAB” în timpul desfășurării unor astfel de activități. „INCOLAB” nu este responsabilă pentru utilizarea aplicației în astfel de condiții, utilizarea se va realiza pe propria răspundere.

7. SITE-URI ALE TERȚILOR

Aplicația „INCOLAB” poate conține link-uri către site-urile web ale unor părți terțe sau programe ce nu sunt controlate de către sau asociate cu „INCOLAB”. Garda Națională de Mediu nu este responsabilă pentru conținutul, ofertele sau politicile de confidențialitate ale unor asemenea site-uri sau programe, inclusiv, dar fără a se limita la, răscumpărarea ofertelor de către dumneavoastră sau refuzul comerciantului de a onora orice ofertă. Relația dumneavoastră cu site-urile părților terțe se desfășoară doar între dumneavoastră și respectivele părți terțe.

8. COSTURILE DE UTILIZARE ALE APLICAȚIEI „INCOLAB”

Garda Națională de Mediu vă pune la dispoziție aplicația „INCOLAB” în mod gratuit. Garda Națională de Mediu nu este responsabilă de perceperea unor costuri suplimentare atunci când utilizați „INCOLAB”. În cazul în care întâmpinați o astfel de problemă, vă rugăm să contactați furnizorul dumneavoastră de internet WiFi sau de date mobile. Plata unor asemenea costuri este responsabilitatea dumneavoastră. Este posibil ca aplicația „INCOLAB” să nu fie accesibilă în unele țări, acest lucru depinzând de compatibilitatea aplicației „INCOLAB” cu alte rețele străine. Posibilitatea de a descărca aplicația „INCOLAB” poate fi restricționată sau prejudiciată atunci când folosiți opțiunea de roaming în străinătate.

9. UTILIZAREA INFORMAȚIILOR PUSE LA DISPOZIȚIE

Prin acceptarea condițiilor expuse, sunteți de acord ca „INCOLAB” să utilizeze orice comentarii, informații sau idei conținute în orice comunicare pe care dumneavoastră o trimiteți către „INCOLAB” fără nicio compensație, recunoaștere sau plată către dumneavoastră, în orice scop, inclusiv, dar fără a se limita la elaborarea, producția, produsele și serviciile de marketing, precum și crearea sau îmbunătățirea aplicației „INCOLAB”.

10. GARANȚIE ȘI RĂSPUNDERE

Garda Națională de Mediu furnizează aplicația „INCOLAB” ca atare și fără nicio condiție expresă, implicită sau statutară. Garda Națională de Mediu nu este responsabilă pentru nicio eroare sau omisiune apărută în cadrul aplicației „INCOLAB”, orice defecțiune, întârziere sau întrerupere apărută în cadrul aplicației „INCOLAB”, orice pierdere sau defecțiune ce reiese din utilizarea aplicației „INCOLAB”, orice defectare a telefonului dumneavoastră mobil, sau orice manieră de a utiliza aplicația „INCOLAB” de către utilizatorii acesteia. Garda Națională de Mediu își rezervă dreptul de a furniza aplicația „INCOLAB” la discreția sa.

Garda Națională de Mediu, asociații, administratorii, reprezentanții, angajații (împreună sau individual) nu vor fi responsabili în niciun caz pentru eventuale daune sau orice prejudiciu, de orice fel, direct sau indirect, ce reiese din utilizarea sau are legătură cu aplicația „INCOLAB”, chiar dacă posibilitatea daunelor sau a producerii prejudiciului a fost menționată sau nu.

11. RECLAMAȚII

Prin agrearea acestor termeni și condiții sunteți de acord ca orice reclamație, dispută sau controversă (atât ca prejudiciu sau altfel, chiar dacă sunt deja prezente sau viitoare, incluzând cele stabilite de lege, drept comun sau reclamații echitabile) între dumneavoastră si „INCOLAB” ce reiese sau are legătură cu acești Termeni și condiții de funcționare, interpretarea sau încălcarea acestora vor fi guvernate și rezolvate în conformitate cu legile din România, competența de soluționare aparținând instanțelor de la sediul „INCOLAB”.

12. FOLOSIREA UNUI LIMBAJ LICENȚIOS

Orice deviere în afara obiectului de activitate al aplicației, folosirea de cuvinte obscene, atacul la persoană, afisarea de anunțuri sau mesaje publicitare, precum și proliferarea de jigniri, trivialități și injurii aduse unor persoane, care au scris un comentariu, sau oferă răspunsurile de specialitate pe aplicația „INCOLAB” vor fi sancționate prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta sesizări, prin blocarea IP-ului folosit.

13. GENERALITĂȚI

În cazul în care orice prevedere conținută în acești termeni și condiții de funcționare este considerată invalidă sau neexecutorie, asemenea prevedere va fi anulată, iar celelalte prevederi vor fi considerate aplicabile în continuare. Titlurile au doar scop de referință și nu definesc, limitează, interpretează sau descriu scopul acelei secțiuni. Incapacitatea Gărzii Naționale de Mediu de a îndeplini una dintre prevederile acestor Termeni și condiții de funcționare nu va constitui renunțarea la acea prevedere sau la oricare alta.

14. CONTACTAȚI-NE

În cazul în care aveți întrebări referitoare la acești Termeni și condiții de funcționare sau descărcarea și/sau folosirea aplicației „INCOLAB”, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 021.326.8970, sau la adresa de email gardamediu@gnm.ro.